zaterdag 5 mei 2018

Vanaf ca 9 uur brandt het bevrijdingsvuur op het Rond en wapperen de geallieerde vlaggen

 

Bevrijdingstaptoe Zeist

Na de zeer geslaagde editie van de Bevrijdingstaptoe Zeist 2017, heeft het bestuur van Stichting Muziekstad Zeist besloten om deze op zaterdag 5 mei 2018 opnieuw te laten plaatsvinden.  Er waren veel positieve reacties op de Taptoe 2017. Hierop kwam vanuit publiek en organisaties de vraag om de Taptoe in 2018 nogmaals te organiseren. Het bestuur heeft hier positief op gereageerd. Wederom zal de samenwerking worden gezocht met de Stichting 4 en 5 mei Comité Zeist.

Vanaf 15.00 uur treedt het Kamper Trompetterkorps op in het centrum van Zeist.

Vanaf 20.00 uur marcheren de Bands vanaf Hotel Figi naar het Slot.

De Bevrijdingstaptoe zal opnieuw plaatsvinden op een fraai uitgelicht voorplein van Slot Zeist  vanaf 20.30 uur. De toegang is ook bij deze editie gratis.

Het programma zal zeer afwisselend en kleurrijk zijn, met een grote variatie in stijlen muziek en show. De meeste korpsen zullen voor de eerste keer in Zeist optreden.

Alle korpsen zijn eerste prijswinnaars van het Wereld Muziekconcours 2017 in Kerkrade, inclusief wereldkampioen van de showwedstrijden, het Pasveerkorps uit Leeuwarden.

 • Deelnemers zijn:
  Show- and  Marchingband Maastrichtse Verkennersband”
  Kamper Trompetter Korps
  Marchingband Exempel Empel
  Pasveerkorps Leeuwarden
  Bicycle Showband Crescendo Opende

De korpsen geven eerst hun wervelende individuele shows en treden daarna gezamenlijk op in een mooie Finale.
Zie voor meer informatie: www.muziekstadzeist.nl

 

15:30 uur Filmvoorstelling in Figi
Bankier van het Verzet
Walraven van Hal wist met de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis tientallen miljoenen guldens buit te maken, die gebruikt werden voor het verzet tegen de overheersing door de nazi’s.

 

Toegang € 9,50 inclusief* oranje drankje
(*alleen voor deze voorstelling)

 

 

Theatergroep Demasqué speelt Een Sneeuw
19.30 uur

Mei is traditioneel gezien de maand van herdenken en vieren. Theatergroep Demasqué houdt deze traditie in ere en viert haar 35-jarig jubileum met Een Sneeuw van Willem Jan Otten. Een stuk over oorlogsherinneringen en hoe verschillende generaties daarmee omgaan. En over verlangen naar troost. Zware onderwerpen, maar niet zonder humor geschreven en bij Demasqué ook niet zonder humor gespeeld. Voorafgaand aan Een Sneeuw brengen we De Mauthausen-liederencyclus. Een viertal liederen over lijden, liefde en levenskracht, gebaseerd op gedichten van een overlever van het kamp. De voorstelling speelt ook nog op 6, 11, 12, 18 en 19 mei. Reserveren kan op www.demasque.nl

De voorstellingen spelen in het KunstenHuis, Egelinglaan 2b in Zeist
Kaarten kosten 15 euro (CJP 10 euro en pashouders ASZ 12,50 euro)
Aanvang 19.30 uur (behalve op 6 mei, dan om 14.00 uur)